Boer zoekt Vrouw #1

Afgelopen zomer schreef ik mijn brief naar Zambia. Over hoe gecharmeerd ik was van boer Marc. De Afrikaanse boer die een vissenkwekerij runt in Zambia. Alhoewel ik helemaal niks met vissen heb (alleen met zalm, gebakken of gegrild uit een pan) zag ik boer Marc wel zitten. Wel zouden we dan afspreken dat hij die vissershoed nooit meer op mocht doen, anders zou ik het eerste vliegtuig terug naar Nederland pakken. Zo ver is het nooit gekomen. Toen ik eenmaal ontdekt had dat er in Gambia geen Zara aanwezig was, besloot ik niet naar Gambia te gaan. Gister zag ik Marc weer voor het eerst op tv, maar het enige waar ik nog oog voor had was Riks. De vleeskoeien boer uit Canada. Waar ze wel een Zara hebben.

Sinds de komst van Netflix kijk ik eigenlijk amper nog tv. Soms word ik gedwongen tot programma’s als All You Need Is Love. Afgelopen weekend nog. Half vrouwelijk Nederland zit iedere week klaar voor een potje janken met Robbert. Half vrouwelijk Nederland + mijn vader. Wel met een biertje. Om het een beetje mannelijk te houden.

Ikzelf zat afgelopen zondag klaar om naar ‘mijn’ Marc te kijken. Gelukkig zonder vissershoedje. Terwijl Marc zijn sollicitatie gesprekken hield, had ik alleen nog maar oog voor boer Riks. Is hij nieuw? Waar komt hij ineens vandaan? Was hij ook te zien in de uitzending afgelopen zomer? Was ik dronken? Na wat research bleek hij in het einde van de aflevering te zitten.

 

Ik heb meer met koeien dan met vissen

 

Riks is een koeienboer. Nu heb ik iets bijzonders met koeien. Afgelopen zomer kon ik -na 20 jaar- eindelijk eens een koe aaien. Als boeren dorpsmeisje had ik namelijk nog nooit een koe aangeraakt. Die ervaring was wel iets minder romantisch als dat ik het mij had voorgesteld (lees: koeienpoep) maar ik vind koeien nog steeds leuk. Schone koeien zoals plaatjes op Google zijn wel iets leuker. Toch heb ik meer met koeien dan met vissen. En misschien meer met Canada dan met Gambia.

Het enige dingetje is het accent. Zonder ondertiteling zou ik er niks van kunnen maken: heerlijk toch? Zo kan hij eindeloos praten over mannendingen zonder dat ik het kan verstaan. Ideaal. Oh. En de leeftijd.

Dit had eigenlijk een verslag moeten worden over de eerste aflevering, maar ik was zodanig afgeleid dat dat er niet van gekomen is. Volgende week zal ik iets meer mijn best doen.

Tot die tijd focus ik mij voor één keer op All You Need Is Love:

‘Beste Robbert…’
Ik moet naar Canada.

 

 

Bron foto: KRO/NCRV Linelle Deunk

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply