Goodmorning

Laatst las ik een artikel met een bijbehorende quiz over ochtendmensen. Die quiz heb ik gelaten voor wat het was. Ik hoef daar namelijk helemaal geen vragenlijst voor in te vullen. Ik ben een ochtendmens. Ik houd van de ochtend, de frisse lucht en de geur van een nieuwe dag. Het liefst ren ik vóór het ontbijt een kilometertje of 20 om de ochtend optimaal te benutten. Nadelen aan de ochtend? Dat ie zo snel voorbij is. En dan is het wachten op een nieuwe ochtend.

‘S avonds duik ik vaak rond negenen mijn bed in, ’s ochtends spring ik daar om 6 uur zonder problemen weer uit. Ik heb een hekel aan minutenlang Snoozen of urenlang in bed liggen. Het liefst trek ik gelijk de gordijnen open en mijn sportschoenen aan om direct kilometers te maken.

Het fijne aan zo vroeg opstaan is dat je humeur direct on point is. Althans: bij mij. Ik ga zingend en fluitend die ochtend door.  Soms zorgt de krantenbezorger ervoor dat ik nóg eerder wakker word door mijn brievenbus als muziekinstrument te gebruiken. Afgelopen december gaf ik hem daarvoor een extra fooi: het is fijn om ’s ochtends wat extra minuten eerder wakker te zijn. Hoe langer die ochtend is, hoe beter.

 

6 uur de wekker om direct kilometers te maken

 

Het lastige aan een ochtendmens zijn is om iemand te vinden die die liefde met je deelt. Het is niet fijn om de hele ochtend bezig te moeten zijn met je partner uit bed te sleuren, de hond uit zijn mand te krijgen of (als laatste redding) het dekbed van de trap te moeten gooien. Sommige blijven uren onder dat dekbed liggen. Dat vind ik zo sonde dat ik vaak tijdig actie onderneem. Die ochtend is er immers maar één keer per dag.

Tot ik vandaag mijn wekker uitdruk en zie dat het 1 april is. Jeetje. Die tijd vliegt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply