Happy 21th birthday to me

Happy Meals bestellen, Disney films kijken, kindercola drinken, ballenbakken in Smaland van IKEA, in de meest vreemde dialecten praten, Phineas & Ferb kijken: zo maar een kleine greep activiteiten die ik als twintigjarige maandelijks, al dan niet wekelijks, uitvoer. Morgen word ik 21 en vraag ik mij af of het maatschappelijk geaccepteerd wordt als ik hier nog een aantal jaren mee door ga.

Mijn Facebook feed staat vol met leeftijdsgenoten die maanden rondzwerven in Thailand, olifanten redden op Bali, labradors kopen met partners, huizen kopen of zelfs immigreren. Ergens daartussen sta ik. Ik ren nog steeds als een cheeta de trap op wanneer ik beneden het licht al uit gedaan heb. Ondanks dat me dat al eens een retourtje huisartsenpost heeft opgeleverd. Ik lust (nog steeds) geen spruitjes. Eigenlijk lust ik bijna niks. Het enige waar ik al jaren mee gestopt ben, is om aan mijn moeder toestemming te vragen wanneer ik de snoepkast opentrek. Zij vraagt nu aan mij of zij misschien óók een stukje van haar zelf gekochte chocoladereep mag.

 

Ik snap nog steeds niks van mannen

 

Roze is nog steeds mijn lievelingskleur, het liefst maak ik tijdens het doorschakelen in de auto Ferrari geluiden, heb nog steeds wekelijks kinder(kerkkoor)liedjes in mijn hoofd (DE WERELD IS EEN TOVERBAL GEEN MENS WEET HOE HIJ WORDEN ZAL….) en zorgen gesprekken over poep nog steeds voor een oneindig lang durende lachbui. Daarnaast pas ik nog steeds Zara kinderkleding (best handig soms). Oh, en ik snap, na 21 jaar, nog steeds helemaal niks van mannen.

Naast bovengenoemde, headbang ik wel mee op nummers van Delain, doe ik vaak zelf boodschappen (hallo volwassenheid?), kan ik prima inparkeren, ga ik altijd stemmen tijdens de verkiezingen, check ik meermaal daags NU.nl, kan ik autorijden zonder TomTom en prima een nachtje alleen slapen: heel volwassen.

Het kan me niet schelen, die leeftijd, ook dit jaar blaas ik zelf mijn kaarsjes uit op mijn eigen gekozen verjaardagstaart.

Lekker onvolwassen.

Cheers!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply