Topografische kennis

IMG_2726

In samenwerking met Wereldkaarten.nl

Vlak voor vertrek naar wintersport bel ik met mijn telefoon via FaceTime nog even naar mijn vijfjarige neefje. Hij wordt eind april zes, kan al tot vijftig tellen en heeft nu al een hoger IQ dan zijn tante. Behalve als het op topografie aankomt. Wanneer ik voor de zoveelste keer vertel dat ik he-le-maal naar Oostenrijk ga, zie ik hem bedenkelijk kijken. Met het vliegtuig? (Nee). Met de auto? Maar Oostenrijk is heel ver weg toch? En wanneer kom je dan terug?

De wereld is voor een kleuter maar een raar iets. Alles buiten Nederland is héél ver weg, en overal praten ze Engels (volgens mijn neefje). Daarnaast is de wereld rond (hier valt niet over te discussiëren), net zoals de wereldbol in groep 2. Wanneer ik zeg dat Nederland maar een klein landje is, schudt hij overtuigend zijn hoofd. Echt niet, want naar opa en oma rijden duurt héél erg lang.

IMG_2708

Tot zo ver mijn topografische bijlessen. Ik was zelf geen held in aardrijkskunde en moest uren blokken om alle hoofdsteden van Europa uit mijn hoofd te leren. Zelfs na uren studeren kreeg ik het voor elkaar om een onvoldoende te halen.

Nu heb ik het vermoeden dat mijn neefje net iets leergieriger is als ik en daarom kwam ik met een grandioos idee: een wereldkaart. De juffrouw op school heeft hem al tot vijftig laten tellen en dus zoek ik het hogerop. Ik wil namelijk ook graag mijn steentje bijdragen aan dit multitalent. Misschien dat hij later, wanneer hij dikke cijfers haalt voor aardrijkskunde, terug denkt aan mij.

IMG_2725

 

Ik wil ook graag mijn steentje bijdragen aan dit multitalent.
Misschien dat hij later, wanneer hij dikke cijfers haalt voor aardrijkskunde, terug denkt aan mij

Via Wereldkaarten bestelde ik als één van de eerste een kinder wereldkaart. Inclusief alle wilde dieren die in het desbetreffende werelddeel wonen. Bij de Action scoorde ik een lijst et voilla: aan de muur ermee.

IMG_2718

Aankomende zaterdag overhandig ik met trots dit exemplaar aan mijn neefje. Tot die tijd ga ik zelf nog even alle landen uit mijn hoofd leren (gelukkig verkopen ze ook wereldkaarten voor volwassenen, mocht je net zoveel struggles hebben als ik).

Je scoort je wereldkaart hier.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply