Nieuwe About Me

Ik ben nu 21, sta een tikkeltje naïef en goedgelovig in het leven. Doe soms hele slimme dingen, en soms iets minder slimme dingen. Begin aan dingen om ze vervolgens nooit meer af te maken. Strooi soms met geld alsof het confetti is. Rijd wel eens met een lege scooter tank kilometers in onbewoond gebied. Eet wel eens iets teveel bitterballen. Eet soms iets te weinig vitamines. Vul dat daarna ruimschoots aan met vitaminepillen. Blokkeer mensen die me niet aanstaan direct op alle mogelijke social media kanalen. Ben, na al die jaren, nog steeds bang voor duiven. Geen echte zweterige angst meer. Wel nog dat onaangename. Dat net-niet relaxte. Ik koop kleren om ze vervolgens nooit aan te trekken. Ik heb een soort rare tik waardoor ik altijd en overal maar sokken moet kopen. Voor als er nood uitbreekt. En ik dan sokken uit kan delen. Dat mensen dan zeggen: het was een zware tijd: maar we hadden elkaar. En warme voeten. Lelijke roze met blauwe Elsa (en Anna) sokken. Waarvoor ik me dan weer schaam tijdens een fysio afspraak.

 

Ik heb het stippen jurkje van de Zara. En nu jij weer

 

Ik heb het welbekende stippen jurkje van de Zara. Tientallen kilometers voor afgelegd. Uiteindelijk slechts 1 keer gedragen. Maar ik heb hem. En dat is wat telt.  Ik vergeet planten water te geven. Ik eet kilo’s boterhamworst. Ik heb een gruwelijke hekel aan de geur van nagellak. Aan de geur van je nagels na het nagellakken. Ik heb een hekel aan mensen die de warme kraan open draaien terwijl ik onder de douche sta. Ik hou van mensen die je appjes sturen om zeker te weten dat je veilig thuisgekomen bent. Ik hou van honden, omdat ze onvoorwaardelijk van je houden. Ik hou van Mens Erger Je Nieten en nog meer van winnen. Ik trek narcistische mannen aan. Alsof het op mijn voorhoofd getatoeëerd staat. Al heb ik ook een hoop niet-narcistische mannen ontmoet. Dus er is altijd hoop. Ik heb de eeuwige angst om te weinig pepernoten binnen te krijgen. Ik heb ooit 8 zakken pepernoten gekregen. Dat zijn dingen die ik nooit vergeet. Er zat zelfs een Nerf gun bij. Beter wordt het niet.

Mannen kunnen mij na 21 jaar nog steeds verbazen. Sommige taferelen zie ik normaal gesproken alleen in Expeditie Robinson. Lachend met je maatje zijn zelf gevangen mini visjes roosteren in een pannetje op een eiland, in de hoop dat je een stukje extra van zijn vis kunt meepakken omdat je vergaat van de honger. En diezelfde vriend er daarna keihard uitstemmen in de eliminatie. Zo van: bedankt voor de vis, maar nu mag je opbokken. Na 21 jaar ben ik ook nog steeds van mening dat je beter een kat kunt kopen. Soms houden katten een vergadering in mijn tuin. Of een orgie. Labradors houden nooit vergaderingen in mijn tuin. Ik heb, naast de pepernoten, nog nooit 8 labradors gekregen.

Dit was mijn spreekbeurt, zijn er nog vragen?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply